2017 Jag och Patrik myser på en parkbänk i Stockholm
2017 Jag och Patrik myser på en parkbänk i Stockholm

Maybe baby - längtan efter att BLI MAMMA

Jag heter Annika och bor i västra Göteborg tillsammans med min man Patrik. Vi har varit tillsammans sedan 2016 och i augisti 2018 gifte vi oss.

Vi vill gärna ha barn, men mina försök till att bli gravid började redan våren 2008, långt innan jag och Patrik träffades.

Resan fram till idag har varit lång och innehåller både förhoppningar, glädje och förtvivlan. Tuffa besked, ändrade livssituationer och stressen över att alla andra får barn men inte jag, har många gånger varit påtaglig. Men det var först hösten 2015 som det efter två IVF-försök konstaterades att jag inte kan få egna biologiska barn och jag blev istället satt i kö för äggdonation.

Med den här sidan och med min blogg vill jag dela med mig av min långa resa. Vi är många som har svårt att bli med barn, vi är många som står i kö för att få hjälp, men det pratas inte så mycket om det. På det här sättet vill jag lyfta frågan, inspirera och ge energi till alla där ute som kämpar varje dag för att få bli föräldrar.

Allt som skrivs i den här bloggen är mina egna ord och mina egna tankar. Det kan därför hända att de tidigare partners som jag refererar till i bloggen inte har samma uppfattning eller känsla om det inträffade. Av den anledningen har jag också valt att inte lägga ut varken bild eller namn på dem.