Graviditetstest

När resultatet kom blev vi först lite förvirrande. 362. Vad betyder det? När resultatet kom blev vi först lite förvirrande. 362. Vad betyder det?

10 dagar efter insättningen skulle vi göra ett graviditetstest och då genom ett blodprov för att kunna få reda på det så kallade HCG-värdet. När du gör ett graviditetstest hemma får du ju bara plus eller minus på stickan. Ryssland vill veta värdet. Så där av blodprovet.

Vi åkte in till kliniken inne i stan på morgonen. Lika bra att dra av plåstret på en gång tänkte vi. Men svaret skulle komma först dagen efter visade det sig! Tjejen som tog provet frågade om jag även gjort ett test hemma, vilket vi inte hade. Jag vet många som gör tester redan några dagar innan utsatt testdag för att de inte kan hålla sig. Det har jag aldrig gjort, för jag vill inte bli besviken i onödan. Men nu, när vi skulle få vänta till dagen efter så blev vi sugna på att göra ett eget test i alla fall. Sagt och gjort, nästan i alla fall! När vi väl skulle göra det visade det sig att vi bara hade ägglossningsstickor hemma och inget test! Haha, så jäkla snopet. Så det blev inget eget test. Vi fick vänta till dagen efter.
Jag hade fått veta att provresultatet troligtvis skulle komma på morgonen dagen efter. Så när telefonen plingade blev vi på helspänn varje gång. Men det kom inget resultat. Men jag hade ingen bra känsla, så vid lunch sa jag till Patrik att han lika gärna kunde ställa in sig på ett negativt resultat. Så vid lunch sa jag ta Patrik. Men så kom sms:et vid 14 tiden på eftermiddagen.

-        ”Hej Annika! Vi har fått svar på ditt blodprov. HCG: 362 IE/L.”

Men jag fattade ingenting först. 362? Skulle det inte vara ett värde mellan 0-100? Vad betyder då 362? Så jag sprang ner för trappan då alla papperna från klinkern fanns där. Vad stod det egentligen? Patrik förstod på en gång att jag hade fått svaret. Han mjutade sig själv från mötet. Nyfiken så klart. Vi började läsa. Mellan 0-5 var det ingen graviditet. Då kunde jag sluta med hormonerna på en gång. Mellan 5-100 ville de att jag skulle ta ett test till två dagar efter det första testet. Över 100 var jag gravid. Men det stod ju olika måttenheter. Vad betyder det? Är då vårt resultat bra? Så många frågor och så förvirrat!

Jag började googla och efter en stund så förstod vi att jag är gravid! Herre gud! Är det sant!? Så fel jag hade bara några timmar innan! Pricken tog sig och förhoppningsvis blir det mer än en liten prick till slutet av maj!

Tänk om det här fungerar hela vägen! På första försöket. Jag som tidigare tänkte ge upp och inte ge det här någon chans. På grund av en massa sprutor! Som jag nu dessutom vant mig ganska bra vid. Det går ändå rätt bra.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln