Vi är på väg till Olga

Efter en lång tid av förberedelser var det äntligen dags att åka tillbka atill kliniken i Ryssland för att göra en första insättning. Efter en lång tid av förberedelser var det äntligen dags att åka tillbka atill kliniken i Ryssland för att göra en första insättning.

Tiden går så fort! I våras tyckte jag det var en evighet till vi kulle åka till Ryssland. Långt kvar till våra träningscykler skulle starta och långt kvar till insättning. När man bestämt sig vill man ju bara åka! Men försökte ändå se fördelarna med åka efter sommaren. Inte för att jag kunde ta ett glas vin till den grillade maten, för det fick jag ju ändå inte göra med den kosten de satt mig på. Men att kunna njuta utan att vara nervös, kunna bada och inte behöva ta mediciner hela tiden. Mer avslappnat helt enkelt.

I maj tog jag nya blodprover här hemma i Sverige. Tyvärr blev kliniken inte så nöjd med hur resultatet rapporterades så redan när vi fick provsvaren i juni fick vi veta att vi skulle behöva åka tidigare till Ryssland än planerat. De ville ta proverna själva. Så i stället för att vara borta i sex dagar skulle vi nu bli borta i tio dagar.

Men så kom plötslig tiden då träningscyklarna drog i gång. Två stycken cykler innan den slutgiltiga och mest viktiga, insättningscykeln. Det gör man för att se att kroppen svarar på hormonerna och för att se att allt ser normalt ut. Och eftersom mina träningscykler var mitt i sommaren så var det lite lurigt att hitta en klinik som för det första var öppen, men som också tycker att det är okej att du fotar och filmar skärmen med ultraljudet på. Sverige stänger liksom några veckor mitt i sommaren. Men efter lite jagande och ett antal telefonsamtal och mail hade jag hittat tider på två olika klinker för mina fyra ultraljud.

I den första träningscykeln såg allting väldigt bra ut. Men i den andra tyckte man sig se en rest av dem myom kliniken i Ryssland plockade bort eller en ny myom. Hoppet slocknade lite. Skulle detta sätta stopp för hela resan? Skulle jag behöva göra en ny hysteroskopi? När kan vi i så fall göra den och hur mycket tid skulle det här ta innan vi kan göra en insättning? Fanns det plötslig fler gupp på vägen?
Jag skickade i väg resultatet med bilder och film till kliniken. Min läkare ville återkomma och först diskutera med en annan läkare innan hon uttalade sig. Bara det gör ju att man blir nervös! Men efter några dagar fick jag återkopplingen att vi kör på som planerat. Så skönt! Det blev ett knappt märkbart gupp den här gången.

Så när det i slutet av augusti bara var några dagar kvar till vi skulle åka var det dags för det sista ultraljudet här hemma. Vi var nu i insättningscykeln och det är nu det gäller! Allt måste se bra ut! Men det visade sig att slemhinnan bara var runt 3 mm. Visserligen mer än en vecka kvar till insättning, men min läkare på kliniken blev bekymrad. Och det gör ju att jag själv också blir stressad. Kommer det inte att gå ändå? Efter allt vi gått igenom? Alla undersökningar, alla mediciner och allt jagande efter tider, recept och provtagningar. Men läkaren ordinerade högre dos av hormonplåstret Estradot. Två stycken per gång i stället för ett som ska bytas två gånger i veckan. Dessutom skulle jag redan på flygplatsen i St Petersburg få ett recept på ytterligare en medicin från chauffören som skulle hämta oss. Den skulle jag hämta ut samma dag som vi anlände för att sedan ta med till kliniken dagen efter. Så tidigt en morgon den 25 augusti åkte vi till Ryssland och Olga Fertulity Clinic i St Peterburg för andra gången. Det är nu det gäller! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln