Alla dessa nålar

Det var ett ganska stort steg, men nu har jag gjort det. Börjat med mina sprutor och där med har jag börjat sätta nålar i mig själv på magen. Jag sticker mig själv varje dag. Det var ett ganska stort steg, men nu har jag gjort det. Börjat med mina sprutor och där med har jag börjat sätta nålar i mig själv på magen. Jag sticker mig själv varje dag.Att det skulle ingå nålar i behandlingen med Olga kliniken, det visset jag från början. Och det fanns en period då jag var nära på att hoppa av hela den här resan på grund av det. Jag fick panik och ångest inför hela grejen. För det är ju inte bara en spruta någon gång då och då. I mitt fall handlar om att sticka sig själv varje dag fram till förlossning och lite till. Just nu är det bara en spruta om dagen med blodförtunnande då man funnit att jag har en liten förhöjd risk för blodproppar.

Jag stack mig själv varje dag när jag gjorde IVF för flera år sedan. Det var också läskigt i början, men efter ett tag blir det ju lite mer en vana, och dessa nålar som jag nu sätter är lika små som de man tar i en IVF-process. Men där sticker du dig själv i några veckor, sedan är det bra. Med de blodförtunnande sprutorna ska jag ju sticka mig själv väldigt mycket längre. Dessutom kommer det till två sprutor till om dagen i samband med att vi gör en insättning, då jag ska ta både vatten- och oljebaserat progesteron. En spruta vardera om dagen. En i magen och en i rumpan. Dessa sprutor kommer dock att ta slut runt vecka 12, om allting går som det ska vill säga.

Självklart skulle Patrik kunna sätta alla sprutor på mig, men jag vill inte det. Jag måste klara det själv, framför allt om Patrik skulle vara i väg någon gång. Fast de som ska sitta där bak kommer han få sätta så mycket som möjligt. Det blir ju lite enklare då :-) 

Jag vet ju att de som har diabetes sticker sig flera gånger om dagen, så det här är ju ingenting jämfört med det. Men ibland blir man ynklig och tycker jävligt synd om sig själv. Och det måste få vara så. Nu när jag gjort detta ett litet tag så går det så klart bättre. Det är inte lika jobbigt och jag behöver inte förbereda mig mentalt lika länge. Om några veckor kanske jag till och med skrattar åt mig själv, vem vet?

Och när vi ändå pratar nålar, så har vi varit uppe i den stora staden och gjort den första behandlingen med Oktagam. Lite nervös var jag, för jag visste ju inte hur jag skulle regera på behandlingen eller hur lång tid det skulle ta. Så under vår sista semestervecka tog vi bilen upp till Stockholm. På vägen dit hittade vi ett perfekt lunchställe i Linköping för oss med tanke på kosten. För det ska tilläggas. Så fort du går utanför dörren är det näst intill omöjligt att hålla en strikt AIP-kost. För även om du beställer en köttbit med bara sallad så är ju köttet troligtvis stekt i smör. Köper du en färdig sallad någonstans innehåller den tomat och dressing bland annat som du inte heller får äta. Det blir faktiskt ganska omständligt med AIP. Så för att hålla kosten har vi till och med tagit med egen mat och efterrätt några gånger när vi varit på kalas.

Men behandlingen gick bra och det kändes ingenting. Efter ca en timma var vi klara och vi kunde börja rulla hemåt igen. Om det går bra i Ryssland ska vi tillbaka och göra ytterligare två behandlingar. Oktagam är en lösning normal immunoglobulin med ett brett spektrum av antikroppar mot patogener av olika infektioner, vilket man också hittade när vi gjorde alla undersökningar i Ryssland när vi där i mars. 

Det blir ju en del flängande fram och tillbaka till olika ställen. I sommar har jag besökt flera olika ställen för ultraljud, i våras jagade jag någon som kunde hjälpa mig med blodprover och nu har vi varit i Stockholm för att få en intravenös behandling med Oktagam, som inte någon annan klinik i Sverige verkar erbjuda. Som sagt, det är inte bara att åka till Ryssland och Olga kliniken, det är väldigt mycket runt omkring. Men förhoppningsvis är det värt det. Det återstår att se. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln