Träningscykel

Syftet med sprutan är en nedreglering av min egna äggstocksaktivitet under 1 cykel för att undvika för tidig ägglossning och där med störa det planerade fönstret för insättning. Syftet med sprutan är en nedreglering av min egna äggstocksaktivitet under 1 cykel för att undvika för tidig ägglossning och där med störa det planerade fönstret för insättning.

Inför vår insättning i Ryssland har jag så kallade träningscykler där jag äter hormoner och vitaminer för att förbereda kroppen och för att se att kroppen reagerar och tar emot hormonerna som planerat. I det ingår också att göra ultraljud och skicka bilder och film till kliniken.

Vi har nu gjort två ultraljud i den sista träningscykeln och i det första av dessa två ultraljud såg det bra ut. Slemhinnan var inte jättetjock, men det var också tidigt i cykeln så helt normalt för vilken dag jag befann mig i. Inför det andra ultraljudet var jag lite mer nervös, men inte för att tjockleken på slemhinnan inte skulle vara stor, utan mer för att om mina äggblåsor inte var förstora skulle jag nu ta en spruta som en del av behandlingen.

Jag gillar ju inte sprutor och efter att vi kom hem från Ryssland och hysteroskopin i mars fick jag ta några sprutor här hemma som var så hemska. De gjorde så ont så jag skrek och grät en lång stund efteråt. Det har ju inte direkt hjälpt till i mina upplevelser av sprutor vilket gjort mig nervös och orolig inför den här sprutan. Kartongen som den låg i var ganska stor vilket påverkade mig så snart jag såg den. Några dagar innan det var dags öppnade vi dock lådan och insåg att sprutan kanske var så stor ändå, så lite lättare blev det. Insåg också att sprutan inte skulle tas i rumpan utan i magen vilket inte brukar göra lika ont. Men jag kände ändå att jag ville ha hjälp av någon som är van att sätta sprutor. (Ibland känner man ju sig så liten) Så jag frågade några av mina vänner som jobbar inom sjukvården, men den här gången kunde de inte hjälpa till. Men så fick jag en idé. Vi frågar på kliniken där vi gör ultraljudet om de kan hjälpa till.

Mina äggblåsor var inte större än 14 mm så sprutan med Procren Depot skulle tas. Så jag frågade på kliniken och det var inga problem. Jag höll Patrik hårt i handen, men sprutan kändes knappt. Sköterskan blev dagens hjälte och en stor sten föll från mina axlar.

Syftet med sprutan är en nedreglering av min egna äggstocksaktivitet under 1 cykel för att undvika för tidig ägglossning och där med störa det planerade fönstret för insättning. Skulle det ske minskar ju också chansen för att det tar sig när insättningen väl äger rum. 

Men det sista ultraljudet visade också att min slemhinna kanske inte riktigt så tjock som vi hade förväntat oss vid den tidpunkten. Dessutom kunde de eventuellt se en rest eller liknande från den myom som de tog bort under hysteroskopin i Ryssland. Inte så bra och jag blev ganska nervös. Tänkom de ställer in och vi behöver börja om från början igen!. Jag meddelade kliniken som efter några dagar återkopplade och sa att planen fortsätter som vanligt. Så skönt!

Jag har också tagit nya prover för CRP - C-reaktivt protein, som också kallas för snabbsänka. CRP stiger vid inflammation och var högre än rekommenderat när jag tog proverna i maj. Det är ju också en av anledningarna till att jag fått rekommendationen att äta AIP – Antiinflammatorisk kost. I maj var värdet 7 och rekommendationen är att inte ligga över 5, och nu när jag tog det nya provet så ligger jag på 4! Känns bra att få kvitto på att det fungerar i alla fall!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln