Jag kommer aldrig..

Ofödda barn är inte förlorade. Mammor och pappor håller dem säkra i sina hjärtan. För alltid. Ofödda barn är inte förlorade. Mammor och pappor håller dem säkra i sina hjärtan. För alltid.

Sju försök med äggdonation och ändå vill det inte. Insikten om att det kanske inte blir några barn, trotts alla försök är så tung att bära. Vi tittar på alternativ, men inga beslut är tagna och det finns ju ändå inga garantier. Det finns så många saker i livet som jag aldrig kommer att få uppleva om jag inte blir förälder. Bilden intill såg jag på Facebook för ett tag sedan och den är så talade. Det är precis så det är. Ofödda barn är inte förlorade. Mammor och pappor håller dem säkra i sina hjärtan. För alltid.

Jag kommer kanske aldrig:

 • Klappa min runda mage
 • Höra hur min man pratar med bebisen i magen
 • Få föda ett barn (Oavsett  om det blir vaginalt eller snitt)
 • Få se mitt barn för första gången
 • Ge mitt barn ett namn
 • Få höra ordet mamma menat till mig
 • Få krama och trösta mitt barn
 • Få känna kärleken från mitt eget barn
 • Få känna mitt barns armar runt min hals
 • Höra de små fötterna som kommer springandes
 • Köpa en barnvagn
 • Köpa de första barnkläderna till mitt eget barn
 • Inreda ett barnrum
 • Få vara föräldraledig
 • Kommer aldrig att få se glädjen i mitt barns ansikte vid första skolavslutningen
 • Kommer aldrig att få se mitt barn bli kär och förhoppningsvis träffa sin livs kärlek

 
Jag kommer heller aldrig ha chansen till att bli mormor eller farmor. Men även om man får barn är ju det ingen säkerhet att det blir så. Mitt barn ska ju vilja och kunna få barn till att börja med. Och efter att jag pratade med en vän om detta, som själv blev mamma vid 40 års ålder, fick jag insikten om jag kanske inte heller kommer att hinna träffa eventuella barnbarn. Ingen vet hur gammal man blir och hur gammal skulle mitt barn vara när det väljer att bli förälder.

Jag har länge tänkt att det blir en fas till i livet som man missar och som alla ens vänner kommer att få uppleva, att bli morförälder. Men efter mötet med min vän insåg jag det, att jag kanske inte kommer att hinna träffa mitt eventuella barnbarn i vilket fall som helst. Känslan av att jag kommer att missa ytterligare en fas i livet som alla ens vänner kommer att gå igenom lättade lite. Det är ju inte säkert att jag hade fått uppleva det ändå.

Ofödda barn är inte förlorade. Mammor och pappor håller dem säkra i sina hjärtan. För alltid.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Marie » 23 maj:  ”❤️”

 • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

 • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

 • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

 • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln