Inför Sista försöket

Inför vårt sista försök har vi haft samtal med läkaren och tagit nya prover. Bland annat på sköldkörteln. På mötet med läkaren frågade vi om vi kunde göra på något annat sätt den här gången? Hur kan vi maxa chansen att bli gravida inför det sista försöket?

Vi har ju aldrig testat en insättning i min egen cykel, vilket vi nu bestämde att vi skulle göra. Men inte utan kontroller. Först proverna. Sedan skulle jag komma på ultraljud för att se om min egen slemhinna håller måttet för en insättning och där efter skulle jag använda ägglossningsstickor. Visste jag om ägglossningsstickor fungerade på mig? Nej, det var så länge sedan jag använde det. Men det viktigaste av allt. Om det inte såg bra ut och förutsättningarna inte var de bästa skulle vi heller tina upp det sista embryot. I så fall skulle vi gå på processen med hormoner igen.

Sagt och gjort. När min mens kom ringde jag och bokade tid för ultraljud. Den skulle ske ca dag 8-9 eftersom jag har lite oregelbunden cykel. Ägglossningsstickor skulle jag börja med dag 8 och fortsätta med fram tills att jag fick omslag på stickan.

Jag har under lång tid inte sett några positiva bilder av det här sista försöket. Varken innan eller efter samtalet med läkaren. I mitt huvud har vi redan misslyckats. De enda bilderna jag kunnat se är då jag sjunker ihop i en hög efter att vi fått negativt på graviditetstestet och sedan inte kommer upp ur sängen på en vecka. Sista försöket. Det känns som domedagen.

Även om vi nu har en plan på vad som sker om det här inte fungerar och att vi nu faktiskt står i kö för ett försök till på en privat klinik, så känns det som sista försöket. Det är ändå ett avstamp. Vi kommer inte att få mer hjälp av landstinget. Nu åker vi ut oavsett resultat.

Men häromdagen var jag och gjorde ultraljudet för att se hur min egen slemhinna ser ut i en egen cykel. Och det såg så bra ut! Läkaren var mycket positiv! Kändes så jäkla bra! Jag gick där ifrån med lätta steg och efter det har jag känt mig mer positiv! Och till och med har jag fått lite positiva bilder. Kanske detta ändå kommer att gå? De mörka bilderna är inte lika starka och lika många just nu. Dessutom kommer jag att få ett ultraljud till bara någon dag innan insättning för att jag ska veta att allt ser bra ut. Inget de brukar göra, men jag ville det och de gick med på det. Känns bra för då vet jag att inget konstigt har hänt och jag behöver inte vara orolig för det.

Det enda som just nu kan stoppa oss är om det sista embryot inte klarar upptiningen. Då vet jag inte vad jag gör!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln