Att försöka få barn är som att bestiga ett berg

Att försöka få barn är som att bestiga ett berg. Du vet aldrig hur högt det kommer att vara från början, och ibalnd känns det som om någon hela tider bygger på berget och gör det ännu högre än vad det Att försöka få barn är som att bestiga ett berg. Du vet aldrig hur högt det kommer att vara från början, och ibalnd känns det som om någon hela tider bygger på berget och gör det ännu högre än vad det

Att försöka få barn är som att bestiga ett berg, den enda skillnaden är att du från början inte vet hur högt berget är. Du vet inte om berget är extremt högt eller om det bara är en kulle du ska över. Du ser toppen, det vill säga målet hela tiden, men svårt att avgöra hur mycket som kommer att krävas av dig för att nå dit.

Om du fick en kulle, grattis till dig. Om det visar sig att du fick mer än en kulle att bestiga så kommer du efter ett tag att börja leta andra vägar. Ska du ta omvägen, hoppas på genvägen eller kan den lilla stigen var det vinnande konceptet? Med andra ord; Kan jag påverka min fertilitet med kosten, andra typer av mediciner eller vad händer om jag byter läkare?

Ibland kommer det oväder och tjocka moln på vägen vilket gör det svårt att se toppen, men så tar du nya tag och kommer förbi de där mörka molnen. Ju högre upp du kommer på berget, desto smalare blir vägen och desto tuffare blir det. Du kanske måste stanna på vägen för att vila och samla nya krafter. Och ibland känns det som om någon bygger på berget och gör det ännu högre än vad det var från början. Det är oerhört tufft när det plötsligt börjar bli många försök på vägen, många misslyckanden och kanske missfall. Mängder med tårar, frustration och känslan av en stor orättvisa. Och det är orättvist att få får olika höga berg att bestiga.

Ibland kan berget vara så högt att det inte går att nå toppen och målet. Då måste du tänka ut en annan plan och kanske välja ett annat berg att bestiga, som du klarar av. Det är inget nederlag att inte klara av det höga berget om man kämpat där länge, för ibland så går det bara inte hur många försök du än gör. Det andra berget kan leda till barn, fast på ett annat sätt. Eller så leder till ett annat typ av liv.

I vårt fall kan ett annat berg innebära att vi blir ett familjehem för ett barn som av någon anledning inte kan bo hemma hos sina biologiska föräldrar. Det kan också innebära en adoption om man byter berg. För oavsett hur du gör så är även vägen till en adoption eller ett familjehem också ett berg att bestiga, även om du vet att det leder till att du en dag har ett barn hemma. För först ska du genomgå en massa tester och du ska bli godkänd. Det tar tid och du måste vänta. Och väntan är en stor del av berget. Det är inte bara en kulle.

Vi är så många som bestiger dessa berg, som inte fick kullen. Och ändå är vi så många som gör det i ensamhet och i tystnad. Många gånger känns det som om man är den enda som har svårt att nå toppen då man ser att ”alla andra” runt om kring sig minsann får barn hur lätt som helst. Men om du bjuder in din omgivning på din resa, på din bergsbestigning, så kommer du att upptäcka att det finns så många andra som har samma svåra berg att ta sig fram på. Du är inte ensam. Det förstod jag redan innan jag startade den här bloggen, men det blev ännu tydligare efter det. Det är många som hör av sig, men likande historier. Vissa har äntligen nått toppen, andra kämpas för fullt för att nå målet. För att en dag få bli en familj.

Vi har inte övergivit det stora oändligt höga berget ännu. Vi kommer att försöka och kämpa en liten bit till eftersom vi har ett embryo kvar. Men vi har börjat snegla på ett annat berg, och vi har börjat gå, även om vi just nu bara befinner oss i början.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln