Att försöka bli gravid

Hur många gånger ska man försöka bli gravid? Nu är vi inne på åttonde försöket. Och just nu känns det bättre än på länge! Hur många gånger ska man försöka bli gravid? Nu är vi inne på åttonde försöket. Och just nu känns det bättre än på länge!

Hur många gånger ska man försöka bli gravid? Den frågan har ju kommit upp flera gånger. Och för några dagar sedan såg jag ett inlägg på ett forum från en tjej som befann sig i sin sekundära barnlängtan, alltså längtan efter ett syskon till sitt första barn. Hon hade en massa försök bakom sig och undrade hur man kommer vidare och kanske måste inse att det inte blir några fler barn. Men så brottades hon hela tiden med tanken – Tänk om det bara behövs ett försök till?

Och det är väl just den tanken som gör att man fortsätter. Man kämpar på och härdar ut. Man brottas med jobbiga stunder och perioder där man mår rätt dåligt psykiskt. Men så kommer topparna och man ser inga problem med att fortsätta med ett försök till.

Jag har ju tidigare alltid tänk att jag inte ska bli förälder efter 40. Men nu är jag 41 och fortsätter att försöka fortfarande. Man tänjer på sina gränser, gränser förflyttas hela tiden. Så när vet man att man ska sluta försöka? Vi har ju två embryon kvar i frysen. Vad händer om det inte funkar? Jag vet inte!
För ett litet tag sedan gjorde vi ju ett 3D-ultraljud för att se om det fanns någonting i livmodern som hindrade slemhinnan att växa. Allt visade sig se normalt ut, vilket givetvis var väldigt skönt. En lättnad. Guppet på vägen var inte så jättestort den här gången. Så vi bestämde oss för att köra på med nästa försök ganska så omgående.

I slutet av maj påbörjade jag därför mina hormoner igen. Räknade ut att det denna gången blir det åttonde försöket till att bli gravid, inräknat de två IVF försök jag gjorde först. Efter 10 dagar var jag på en första undersökning för att mäta slemhinnan. 6 mm. Bättre än förra gången då den inte ville bli tjockare än 5 mm. (Det resulterade ju också i att vi fick avbryta och 3d-utltaljudet kom på tal) Några dagar senare var jag tillbaka och nu var den uppe i 7 mm! Så nu har vi en dag satt för insättning! Så härligt att kroppen svarar denna gången. Dessutom mår jag bättre än på länge!

Träffade en kurator för ett tag sedan. Visste redan innan jag gick dit att jag skulle gråta. Men kanske just därför behövde jag gå dit? Vi bokade en ny tid, som jag fick ställa in. Men det fina är att jag just nu mår bra! Jag har de senaste veckorna rört så mycket mer på mig, både med promenader och löpning. Vilket också har behövts i dessa tider när man sitter hemma och jobbar! Och det är ju konstaterat att rörelse och motion hjälper till att stärka ditt välmående. Du klarar både motgångar och stress bättre. Har du inte läst Anders Hansens bok Hjärnstark, så rekomederar jag dig verkligen att göra det! Dock blir du nästan lite besatt i att du vill röra på dig efter att ha läst boken, för du blir ju till och med smartare av det!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln