Livet blir aldrig som man tänkt sig

Negativt resultat. Igen. Inget barn den här gången heller. Kommer det någonsin att gå? Jag har i många år ändå tänkt att det här kommer att lösa sig. En dag har jag barn. Den tanken fanns även när min dåvarande sambo inte ville påbörja försök medan jag längtade. Tänkte att en dag så blir det barn. Men ibland har tanken givet vis svikit mig. Och då kommer tanken – att det kanske aldrig blir några barn.
 
Den tanken har ju dykt upp många gånger de sista åren och ibland känns det nästan som om jag blivit vän med den tanken. Men när det visar sig att ett försök till att bli gravid misslyckas så är jag inte vän med tanken. Då gör den mig så oerhört ledsen. Jag blir ledsnare av tanken på att det kanske aldrig blir några barn, att jag kanske aldrig får höra de där små fötterna som kommer springande, än att det faktiskt visade negativt på graviditetstestet. Kanske för att jag även denna gång hade en föraning om att det inte tagit sig. Men jag var inte lika säker som förra gången. Det fanns ändå en del tecken som kanske ändå kunde bero på att det faktiskt funkade. Så jag var osäker när vi gjorde testet även om den negativa sidan hade lite övervikt.
 
Livet blir aldrig som man tänkt sig, så är det bara. Inte bara när det gäller barnfrågan. Det gäller allt annat också tycker jag. Det gäller bara att försöka hänga med. Det är klart att man ansvarar en hel del för hur ens liv ser ut och utvecklar sig genom de val man gör. Men det finns så många andra faktorer utanför som man inte har någon inverkan på och som ändå påverkar ens liv varken man vill eller inte.
 
Så inget barn den här gången heller. Bryt ihop och kom igen brukar man säga. Och det är det vi gör denna gången också. De fösta dagarna efter det negativa graviditetstestet var jobbiga, men nu känns det ändå rätt okej. Vi kämpar på och fokuserar på annat i mellan så att det inte hela tiden handlar om barn, för då tror jag inte man orkar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln