Oviss väntetid

Efter att man gjort en insättning så tar det ju nästan 2 veckor innan du ska göra ett graviditetstest. Det är en sjukt jobbig period där i alla fall min hjärna går på högvarv hela tiden. Känner jag något? Har det tagit sig? Spänner det inte lite? Eller är det bara hormonerna som gör det?

Ena dagen är jag positiv och tror att det här kommer att gå fint, nästa dag är nattsvart och jag är ledsen och nedstämd hela dagen. Otroligt påfrestade och jobbigt. Det är som om det sitter en ond och en god på var sin axel och pratar med mig. Dom pratar om vart annat med mig och ena stunden hörs den gode bäst, sedan att den onde över. Som en metafor, typ.

Samtidigt så vet jag att man bara efter några dagar inte kan säga om det gått vägen eller inte genom att känna hur det känns i kroppen. Det är för tidigt att avgöra. Ändå går jag där och funderar och känner efter. Undrar. Tankarna springer iväg. Hur ska jag berätta för min arbetsgivare? Är det fortfarande en blå barnvagn som jag vill ha, eller en grön kanske? Spjälsängen måste stå längs den väggen, det blir nog enklast så. Eller, det kanske aldrig blir några barn! Och så håller jag på.

Det är faktiskt just denna period som jag tycker är absolut jobbigast. Att inte veta om det lyckats eller inte. Att det är så otroligt jobbigt vissa dagar och att då tankarna på att det kanske aldrig blir några barn dyker upp.

Fösta veckan av väntan går oftast rätt så fort ändå, men andra veckan segar sig alltid. Dagen då det är dags för test segar sig fram, som om den aldrig vill att vi ska komma dit.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln