Zonterapi

Kan man förvänta sig något annat resultat om man kör samma sak om och om igen? Svaret på den frågan kanske beror på vad man pratar om, men i detta fallet pratar jag om att försöka bli gravid med hjälp av läkare och experter på området.

Läkarna säger att de har goda förhoppningar om att vi ska kunna få ett barn. Jag har ju blivit gravid två gånger, även om det senare lett till missfall. De ser idag inga anledningar till att ändra några doser på hormoner eller att göra några andra utredningar.
 
Jag har många gånger tänkt att det får räcka med motgångar. Varför kan det inte bara vara lätt någon gång i denna för övrigt jobbiga process? Varför skulle det inte fungera för mig när det fungerar för så många andra när man får den professionella hjälp jag faktiskt får? Räcker det inte att jag har felet att inte kunna få egna genetiska barn? Vill inte att det ska finnas fler ”fel” på mig som gör processen än svårare än vad den redan är. Vill inte och orkar inte att det ska vara fler saker som påverkar resultatet. Men det sista har jag börjat känna att det ändå är dags att titta på vad jag mer kan göra.
 
Det finns ju hur mycket som helst att titta på och göra om man bara börjar leta. Många hänvisar till akupunktur, att äta speciell kost eller någonting annat. Jag har fått tips om att gå och prata med en annan privat läkare som tittar mer på de egna hormonnivåerna i kroppen för att se om det räcker, eller om man faktiskt kan behöva tillskott av ännu mer hormoner än det man får i samband med en insättning. Men jag har också fått tips om att zonterapi kan hjälpa till, så under vår sista semestervecka kontakta vi en terapeut som jag fått tips om.
 
Vi åkte dit med ett öppet sinne, men kanske lite nervösa. Vad skulle komma fram och vad skulle hända? Väl framme möttes vi av en äldre dam hemma i hennes lägenhet. Hon var pensionär sedan många år och hade tidigare jobbat med zonterapi vid sidan av sitt vanliga arbete. Nu skulle hon genom att känna på mina fötter kunna säga hur jag mår och om hon skulle kunna hjälpa mig i min process. I början gjorde det rätt ont på vissa ställen när hon började. Hon kunde känna av att jag ibland har lite ont i mitt högra knä, att jag är väldigt spänd i mina axlar samt att jag har en inre stress. Men också att jag har en väldigt fin livmoder och att jag får ägglossning från vänster sida nästa gång! =)

-   Släpp stressen och försök att koppla av. Ålder är bara en siffra och inget du ska bry dig om i den här frågan. Du är spänd och behöver mjuka upp dig, sa hon.

Efter en stund började det göra mindre ont och efteråt kunde jag känna mig varm och törstig. När hon var klar bestämde vi att jag skulle komma tillbaka då hon tror att hon kan hjälpa mig. Så när det börjar närma sig nästa insättning ska jag höra av mig.

Man kan fråga sig om man ska tro på alla tips som finns. Vissa saker kanske funkar för några men inte för alla. Och hur ska man veta vad som fungerar för mig? Men varför inte ge det en chans i alla fall om det finns någonting man tror på? Nu kan jag ju känna att jag gjort allt jag kan, och blir det ändå inga barn så har jag i alla fall det med mig.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln