Inskrivning hos MVC

Vid besöket hos barnmorskan fick jag med mig en massa information. Känslan den här gången var mycket bättre än fösta gången jag var där för ca 1,5 år sedan. Vid besöket hos barnmorskan fick jag med mig en massa information. Känslan den här gången var mycket bättre än fösta gången jag var där för ca 1,5 år sedan.
Efter att vi gjort det första ultraljudet ringda jag några dagar senare till MVC. Tänkte att det kanske var dags att skriva in sig. När jag kom fram för att boka tid blev kvinnan i andra änden lite stressad. Var jag redan i vecka 9?!

Barnmorskan ville att jag skulle komma in redan dagen där på. Jag tyckte vi kunde vänta tills att Patrik skulle komma hem från sin tjänsteresa, men hon övertalade mig att komma redan dagen efter.  Tider för läkarbesök och tester skulle bokas och de ville påbörja inskrivningen så snart som möjligt. Så sagt och gjort. Dagen efter var jag nere på MVC.

Där fick jag träffa en jättegullig barnmorska. Vi satt i en hel timma och jag berättade lite om min förra graviditet som hade slutat i missfall och oron för att samma sak skulle hända denna gången. Vi pratade om mat, motion, jobb och vi bokade tider för att träffa läkaren och för att göra en del tester. Eftersom jag varken äter gluten eller laktos undrade hon om jag ville träffa en dietist, men efter lite diskussioner om vad jag normalt äter kom vi fram till att det nog inte skulle behövas. Hon berättade också att jag troligtvis skulle få komma dit lite oftare än normalt, just för att det är en äggdonation och det medför lite högre risker så som graviditetsdiabetes med mera.

Det kändes väldigt bra att sitta där. Första gången jag och Patrik var hos MVC förra gången fick vi inte alls samma känsla för den barnmorskan vi träffade då. Hon var inte alls lika entusiastisk som den barnmorska jag nu träffade. Det var ju det här jag hade förväntat mig första gången när jag blev så besviken. Många sade då till mig att byta barnmorska vilket vi inte gjorde då, men nu när jag träffat en fanatisk barnmorska förstår jag hur det ska kännas. Nu var jag nöjd. Det här skulle bli så bra!

Jag fick med mig en massa information och ett rör som jag skulle ha med mig dagen då vi hade bokat för att ta alla tester.  Jag skulle tillbaka redan veckan därpå för att träffa doktorn. Såg till och med fram emot det, och jag längtade tills att jag skulle få träffa min barnmorska igen. Och den här gången skulle Patrik även kunna följa med.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln