Första ultraljudet

Så äntligen skulle vi göra det första ultraljudet. Skulle vi få se ett litet hjärta slå?

Veckorna mellan att vi fått ett plus på stickan till det första ultraljudet kändes långa. Jag kände mig rätt ofta orolig på hur det egentligen såg ut där inne i magen. Mina små blödningar hade också fortsatt precis som förra gången det hade tagit sig. Men på vägen till sjukhuset kändes det ganska mycket i kroppen. Nästan så att man skulle kunna tro att det lilla embryot ville säga att jag kunde vara lugn, jag finns här!

Symtomen fanns där för att det här ultraljudet skulle se bra ut. Och det gjorde det! Vi såg snabbt att där fanns någonting imagen och kort där efter såg vi det lilla hjärtat som slog. Så skönt! Vi fick till och med bilder på det lilla livet som fanns i magen. 12 mm långt var det. Det här skulle gå bra! Det kändes så bra! Läkaren såg även vad blödningarna kunde komma ifrån och verkade inte speciellt orolig. Han sa att vissa graviditeter har blödningar hela vägen.

Vi fick reda på när beräknad nedkomst skulle ske och vi fick ett papper med oss som vi skulle ge till MVC, så att de skulle få lite mer information. Nu var det även dags att börja dra ner på hormonerna enligt ett schema som jag tidigare fått. V 12 ska jag ha fasat ut alla hormoner och kroppen ska själv kunna hantera graviditeten.

Direkt efter undersökningen bokades vi in på ett ultraljud till, ca 2,5 veckor efter det första. Då skulle vi vara i vecka 10 och vi skulle kunna se mer av fostret. Så spännande! Jag kände mig lugn och kände att den här gången kanske det faktiskt kan fungera och gå hela vägen. Mina tidigare orosmoln började försvinna.
Etiketter: lycka ultraljud gravid

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln