Vi är gravida!

Den 10 mars fick vi plus på graviditetstestet. Vi är gravida! Den 10 mars fick vi plus på graviditetstestet. Vi är gravida!

Den 10 mars var det dags. Dags för att se om vårt lilla embryo hade tagit sig eller inte. Skulle vi vara gravida?

De två veckorna som skulle gå från insättning till att vi skulle göra ett graviditetstest kändes ganska långa. Jag kan inte komma ihåg att det kändes lika långdraget de andra gångerna. Många tankar som flög. Vetskapen om att det varit ett embryo som börjat leta efter plats att sätta sig på och reaktionen på läkarna när de såg detta, gjorde ju givetvis att hoppet steg.

Lite spänningar i livmodern kom, men det skulle ju lika gärna kunna vara hormonerna som orsakade det. Men allt som oftast hade jag nog ändå en tro om att det hade tagit sig.
Så på söndagskvällen den 10 mars gjorde vi testet. Samma dag hade det spänt rätt mycket i livmodern och jag kände redan av spänningar i brösten, så jag var rätt säker på vilket resultat det skulle bli. Och ganska så omgående efter att stickan blivit blöt kom det efterlängtade plusset fram. Kort där efter kom även strecket som visar att testet fungerat fram. Vi är gravida! =) Lycka! Lättnad. Glädje!

Det var fortfarande inte någon i vår närhet som visste att vi gjort någon insättning. En skön känsla och en lättnad. Ingen press, ingen som sitter och väntar på besked. Bara vi två. Bara vi två som visste att vi nu kanske ska bli tre. Och så skulle det fortsätta att vara ett tag fram över.

Efter att vi sett på stickan att vi fått ett plus, att vi är gravida, gick vi oss la oss på sängen. Vad innebär det här? När skulle det eventuella barnet komma? November någon gång kom vi fram till. Vi laddade ner en av alla graviditetsappar som finns där ute. Vad händer nu inne i min kropp?
Det är ju spännande och roligt att läsa om utvecklingen som sker i magen. 

Men vi båda har i detta ett helt annat lugn än förra gången när det tog sig efter att vi hade varit i Danmark. Först och främst ska vi ta oss till vecka 7 eller 8. Då får vi ett tidigt ultraljud av sjukhuset. Då hoppas vi kunna se ett hjärtslag. Innan dess skulle vi inte berätta för någon.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln