Vi har gjort en insättning

Den 23 februari gjorde vi den första insättningen med ett av de embryo vi fått genom donatorn i Sverige. Den 23 februari gjorde vi den första insättningen med ett av de embryo vi fått genom donatorn i Sverige.
Så fort vi visste att vi hade en donator visste vi att vi skulle göra en första insättning så snart det gick. Det finns ingen anledning till att vänta. Ju snarare vi kan bli gravida, desto bättre.

Så den 7 februari började jag med mina hormoner för att stimulera livmodern och slemhinnan i den. 10 dagar senare var vi på ett ultraljud för att se om det var läge för en insättning eller inte. Allt såg bra ut, så det beslutades att en insättning skulle ske efter ytterligare sex dagar. Nu skulle jag även börja med ett hormon till som tas vaginalt.

Lördagen den 23 februari gör vi den fösta insättningen med donerade ägg här hemma i Sverige. Det är lite pirrigt. Många tankar och känslor, och funderingar på om jag verkligen klarar ett nederlag till? Men vi båda känner oss mycket lugnare den här gången och vi hade också bestämt oss för att inget säga till våra nära och kära. Ingen visste att vi var här för att göra en insättning. Det skulle vi berätta när vi kände oss redo, oavsett resultat. Därför har jag inte heller uppdaterat bloggen om detta fören nu.

Skillnaden mellan kliniken i Danmark och sjukhuset i Sverige är tydlig. Det är olika doser på hur mycket hormoner jag ska ta och det skiljer på hur lång tid jag ska ta de vaginala tabletterna innan insättningen. På sjukhuset här hemma fick jag byta om till de där långa strumporna om knappt sitter uppe, och dem långa vita rocken/linnet. I Danmark gick jag bara bakom ett skynke, tog av mig på underkroppen och lade mig sedan i gynstolen. Läkaren på sjukhuset här hemma hälsade inte heller med handen utan höll händerna tydligt bakom ryggen, medan läkaren i Danmark hälsade på oss båda.

Innan insättningen fick vi prata med en sköterska om hur befruktningen hade gått till. I vanliga fall vid en äggdonation putter man in spermierna i äggen, men det behövdes inte i vårt fall, då spermaprovet var av så bra kvalitet. Och det resulterade ju i fem hela och godkända embryon, så det var väldigt roligt att höra.

Väl på plats i gynstolen för insättningen av vårt första embryo fick vi först se embryot på en skärm. Vi fick bara se det en kort stund, för sedan var vi tvungna att sätta in det. Det fick inte vara ute i den vanliga miljön för länge. Personalen blev dessutom helt till sig när de såg en liten bubbla på embryot. Det berättade att det betydde att embryot i allra högsta grad lever, då det nu försöker hitta en plats att sätta sig fast på. Det var häftigt att se!

Med ultraljud på magen kan man sedan se var den vätska befinner sig som kommit in tillsammans med embryot, och där någonstans är det! Det är så spännande! Nu ska det bara sätta sig. Enligt doktorn skulle det bara ta någon timme innan det sitter fast i livmodern, om det nu vill sätta sig vill säga. 15 dagar efter insättning skulle vi göra ett graviditetstest.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln