Tänk om

På söndag är det första advent. Tänk om det här är sista året vi firar jul utan egna barn. Tänk om vi är föräldrar nästa jul. Tänk om de kommande försöken med kliniken på sjukhuset kommer att fungera.

Just nu vet vi ju inte exakt när det kommer att ske. Men vi är med i loopen och kommer troligtvis att höra från sjukhuset i januari. Vi hoppas och tror det i alla fall. Då har det nog en donator till oss. Efter det ska ju donatorn påbörja sin behandling innan äggen kan tas ut och befruktas. Efter det kan en insättning ske. Men allt anpassas ju efter donatorn, så jag tror att en insättning för mig och Patrik kommer att ske tidigast i februari. Tänk om det funkar.

Tänk om jag är gravid när jag fyller 40. Tänk om jag är gravid när min väg gifter sig i maj. Tänk om jag är gravid i sommar. Och tänk om vi får ett litet barn nästa höst. Tänk om livet kommer att förändras. Tänk om vi får vakna nätter och trötta dagar. Tänk om vi får höra små fötter komma springandes. Tänk om vi kommer att få höra orden mamma och pappa och att de orden är menade till oss.

Idag när jag var på byggvaruhuset för att köpa mer spackel såg jag hur en liten tjej sprang mot sin pappa när de möttes upp inne i varuhuset. Tänk om vi också får uppleva det. Glädjen och kärleken som är så villkorslös. Få känna dessa små armar kring halsen. Tänk om vi får känna glädjen och längtan efter vårt lilla barn. Tänk om den längtan vi har idag efter ett barn kan bytas ut mot längtan efter att faktiskt få träffa sitt barn efter en dag på jobbet.

Tänk om. Så underbart det skulle vara.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

  • Josefin » Första insättingen i Ryssland:  ”Hej, Jag har läst om och om igen om er vistelse i Ryssland, jag känner med er. ..”

  • Camilla » Så nära men så långt bort:  ”Vill bara skicka en stor kram, vilka fruktansvärda saker ni tvingas igenom! Hopp..”

  • Alexandra » Missfall igen:  ”Jag är så ledsen för er skull Det är så jäkla tungt och orättvist. Bra att ni ha..”

  • Marie » Kampen med att få ut det:  ”Jag är så ledsen för er skull. Jag trodde o hoppades så innerligt att det skulle..”

Bloggarkiv

Etikettmoln