Renoveringen har startat

Bygget av klädkammaren är igång. Det innebär att det tilltänka barnrummet snart blir tomt. Men det sätter igång en del tankar. Vad händer om det inte blir några barn? Då står vi med ett tomt rum. Bygget av klädkammaren är igång. Det innebär att det tilltänka barnrummet snart blir tomt. Men det sätter igång en del tankar. Vad händer om det inte blir några barn? Då står vi med ett tomt rum.
I samband med att vi blev godkända mottagare av äggdonation startade vi även bygget av en klädkammare och renovering av övervåningen i vårt hus. Det var inte själva godkännandet som startade renoveringen, det var mer slumpen att det skedde ungefär samtidigt. Det rum där vi idag har alla våra kläder kommer att bli tomt när klädkammaren är klar.

Men vi visste också att bygget av en klädkammare innebär att vi får ett rum över. Idag har vi nämligen ett av sovrummen som klädkammare, då vi inte har någon annan stans att göra av våra kläder. När klädkammaren är klar kommer rummet att bli tomt. Och det är det rummet som är tänkt att bli ett barnrum i framtiden.

Men att bygga klädkammaren och frigöra det rum som förhoppningsvis en dag ska bli ett barnrum, medför lite blandade känslor. Skönt att få ordning på förvaringen av kläder och ha allt på ett ställe! Men tänk om det inte blir något barn? Vad ska vi då ha i det rummet som nu blir tomt? Gästrum har vi ju redan.  I samma rum som bäddsoffan står har vi även ett skrivbord och en extra tv. Så arbetsrum har vi ju också.

För även om vi nu lyckats komma fram i kön och får hjälp av sjukhuset innebär ju inte det en garanti för barn. Tänk om det där rummet förblir tomt? Det kommer att påminna oss varje dag om att det inte blev något barn, trots alla försök. Hur kommer det att kännas? Kommer det ta längre tid att acceptera det faktum att det inte blev något? Kommer vi att bo kvar? Troligtvis, men det är klart att tanken kommer och går.

Och det är faktiskt en av anledningarna till att jag många gånger funderat på att vi ska gå in och bli fosterföräldrar eller stödfamilj. Blir det inga barn, kommer vi ju att ha ett rum över, och varför då inte använda det till att erbjuda hjälp till någon som behöver det.

Men tänk också om det faktiskt blir ett barn? Då är det ju väldigt skönt att rummet inte längre agerar klädkammare, och att det faktiskt kan bli ett barnrum. Vilken glädje det blir att få inreda det där rummet i så fall! Jag har ju ett konto på Pintreset och det finns så många fina inredningsförslag! Jag önskar och hoppas verkligen att jag kan få komma att förverkliga några av dem.

Innan vi flyttade till huset bodde vi en tvåa. Det kändes lite trångt och vi började leta ett större boende. Men det var ingen självklarhet att det skulle bli ett hus. Tanken fanns på det tomma rummet redan då, och att vi kanske istället skulle flytta till en större lägenhet. Då skulle det inte bli lika uppenbart att det inte blev något barn. Om vi sedan skulle behöva flytta igen för att vi fått barn och boendet eventuellt hade känts för litet, så hade det ju varit ett angenämt problem. Men det blev tillslut ett hus men en liten trädgård och altan. Och vi trivs jättebra. Och barn eller inte, det kommer nog att bli bra, vilket fall som helst.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln