Vi är godkända!

Nästan samtidigt som vi fick beskedet om att vi var godkända för äggdonation påbörjade vi bygget av vår klädkammare. Rummet där vi har kläderna idag bli förhoppningsvis ett barnrum längre fram. Nästan samtidigt som vi fick beskedet om att vi var godkända för äggdonation påbörjade vi bygget av vår klädkammare. Rummet där vi har kläderna idag bli förhoppningsvis ett barnrum längre fram.

Så kom det. Samtalet vi väntade på efter mötet med kuratorn. Vi är officiellt godkända av både läkare och kurator till att bli mottagare av äggdonation. Det känns så bra! Lycka! Kanske kan det bli ett litet barn framöver.
 
Jag var egentligen inte speciellt nervös inför beskedet. Tänkte mest att det inte finns några anledningar till att neka oss. Vi båda två har en stabil inkomst, vi bor i ett radhus, vi mår bra och vi har aldrig haft problem med psyket. Och framför allt, vi vill och kommer att berätta för vårt eventuella barn hur det kommit till. Men det är ju alltid skönt att få det bekräftat att vi är godkända.
 
Att bli godkänd som mottagare i en äggdonationsprocess innebär också att man nu börjar titta efter en donator till oss. Hur lång tid det brukar ta varierar nog, men det var någon som sa till oss att man brukar inte ta in par för donation om man inte har donatorer på väg in. Och när vi träffade barnmorskan var hon ju lite optimistisk om att det kanske skulle ske en insättning av ett embryo redan i december. Dock tror jag själv att det var lite väl optimistiskt. Vi är nu i november och då kliniken stänger några veckor kring jul och nyår, och vi fortfarande inte fått någon donator, tror jag mer på att allt kommer att ske efter nyår.
 
Men det känns helt ok. Nu är vi på gång. Nu är vi inne i systemet och vi är inne i processen. Vi kommer att få hjälp. Vi har nu nya förutsättningar för att bli föräldrar. Och det känns så bra! Men det är klart, jag tänker ju på det varje dag. Kommer dom att ringa idag?
 
En donator ska ju lämna ett blodprov ca sex månader innan de får donera. När man sedan närmar sig processen med att ta hormoner med mera för att få ut äggen tar de ett blodprov till för at se så att ingenting har förändrats. Det innebär ju att processen egentligen är ganska lång för en donator. Men när jag pratade med kvinnan som ringde och berättade att vi var godkända sa hon att många gånger så finns det andra tidigare blodprov att gå efter. Tillexempel är det många som donerar sina ägg som också ger blod, och då kan de utgå från de provsvaren. Så processen brukar alltså inte vara fullt så lång som sex månader innan en tjej kan donera sina ägg i verkligheten.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln