Fotoboken ”Mitt första år”

I förra veckan fick jag min  fotobok "Mitt första år". Jag fick även två par skor som jag haft när jag var liten. I förra veckan fick jag min fotobok "Mitt första år". Jag fick även två par skor som jag haft när jag var liten.
Jag som så många andra har föräldrar som gjort och skrivit i en fotobok om ens första år. Min mamma har dessutom gjort ett fotalbum till som räcker sig några år till fram i tiden.  Jag vet inte hur många gånger jag bläddrat i de fotoböckerna. Jag känner till varenda bild.

Men sedan jag flyttade hemifrån har jag inte haft de här fotoböckerna hemma hos mig. De har stannat kvar hemma hos mamma och pappa. Tanken från mina föräldrar var att både jag och min syster skulle få våra fotoböcker den dagen vi får våra första egna barn. Min syster has ju tre barn och har därför fått de här fotoböckerna för länge sedan. Men mina har blivit kvar. Det har ju hela tiden varit en kul tanke från mina föräldrar. En symbolhandling.

Så för ett tag sedan kom det upp på tal. Kanske villa jag ha mina fotoböcker nu? När frågan togs upp tyckte jag att det blev lite jobbigt. Det blev så konkret att jag kanske aldrig kommer att få egna barn. Men skulle jag vänta lite till och se hur det blir eller inte? Efter att tag bestämde jag mig för att jag ville ha fotoböckerna nu. Innan vi vet hur de sista försöken kommer att gå. För om det inte blir någonting då heller kommer det att bli så otroligt sorgligt att ta emot mina egna fotoböcker. Då väljer jag hellre att ta dem nu, när vi fortfarande har några chanser kvar.

Så i förra veckan när jag var hemma hos min mamma passade jag på. Jag sa att jag ville ta med mina fotoböcker hem. Så min mamma tog fram dem. Sedan sa hon att jag skulle få en sak till. Hon gick till sin garderob och tog fram en liten vit låda. Där i fanns två par små skor. De var mina gamla skor. De vita hade bara jag haft, men de svarta hade både jag och min syster haft när vi var små.

Det blev mycket känslor. Dels känslor för att jag nu skulle ta hem mina fotoböcker och anledningen till det. Kommer jag någonsin att få barn? Och skorna. Tänk att man varit så liten. Och att min mamma sparat dessa under alla år. Och att jag nu tar ifrån min mamma stunden att lämna över detta i en mycket mysigare och trevligare situation än det här. Men jag hoppas att det är bättre än att få fotoboken längre fram i ett läge där vi kanske vet att jag inte kommer att få egna barn.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln