Att berätta för familj och vänner

Jag har så många gånger fantiserat och drömt om att få berätta för min familj och vänner att jag äntligen ska bli mamma, att det nu är min tur. Jag har funderat på hur jag skulle berätta. Skulle jag bara säga det rakt upp och ner eller ville jag göra en twist på det?

När min syster gifte sig för många år sedan hittade jag böckerna ”Barns tankar” och utöver Barns tankar om kärlek fanns bland annat Barns tankar om mormor och morfar/ farmor och farfar. Redan då tänkte jag att det hade varit kul att räcka över boken tillsammans med en bild från ultraljudet för att på det sättet berätta att mina föräldrar skulle få barnbarn.

I mitten av oktober 2017 hade vi fått ett plus på stickan. Vi var gravida. Äntligen! Tänk att det fungerade! Vi skulle bli en liten familj. Vi skulle äntligen få berätta att jag var gravid.

I normala fall kanske man väntar till vecka 12 med att berätta för någon att man är gravid. Då har den mest kritiska tiden passerat. Men eftersom de var många i vår närhet som viste att vi varit i Danmark och fått hjälp med äggdonation och de undrade givetvis hur det hade gått. Så efter vårt positiva resultat skulle vi berätta för familj och de närmsta vännerna. Nu skulle jag äntligen få användning av de där böckerna som jag köpt i flera upplagor. På insidan skrev vi till exempel ”Grattis, du ska bli mormor!”. Det blev ett riktigt uppskattat och lite klurigt sätt att berätta. Det vi inte viste då var ju att vi skulle få ett missfall längre fram. Om vi får möjligheten att berätta igen blir det nog på ett enklare sätt än det här. 

Jag vet att en vän lämnade över en present till sin mamma med symboliken över att det redan fanns två barn, men att hon skulle bli mormor en tredje gång. En annan berättade i samband med ett kalas. Hur har ni andra berättat för era familjer att ni är med barn? Eller hur skulle du vilja berätta? Man måste ju absolut inte göra det genom någon present. Jag vet att de flesta bara säger det. Men jag är nyfiken du hur ni, mina läsare gjorde eller skulle vilja göra!

Etiketter: graviditetstest gravid

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln