Barn inom familjen

I maj fick Patriks syster en liten dotter. Om vi inte fått missfall skulle vi snart också ha blivit föräldrar. I maj fick Patriks syster en liten dotter. Om vi inte fått missfall skulle vi snart också ha blivit föräldrar.

Efter att vårt första försök i Danmark tagit sig visade det sig att Patriks syster också var gravid. De var bara sju veckor före oss. Så roligt och så spännande att vi båda var gravida och att vi skulle ha så tätt. Det skulle innebära att vi skulle vara hemma samtidigt och att papporna i fråga troligtvis också skulle vara hemma samtidigt lite längre fram.

Men så fick ju vi missfall. Så det var ju inte bara det att livet med barn inte blev verklighet och att all planering man redan hade hunnit göra i sitt huvud inte skulle blir av, vi skulle inte heller få barn samtidigt som Patriks syster.

Så nu i maj föddes Patriks systerdotter. Några dagar efter att vi fått reda på att vårt andra försök med Danmark inte hade tagit sig. Givetvis så glad för deras skull att de fått en liten bebis. Men det blev också en påminnelse. En påminnelse om det första försöket som hade tagit sig. Snart skulle det varit min tur att föda. Snart skulle vi också ha blivit föräldrar om vi inte fått missfall. Och dessutom så hade ju inte heller vårt andra försök lyckats alls. Det blev lite för mycket de första dagarna och vi orkade inte åka och hälsa på. Vår längtan efter barn blev så tydlig.

Det gick näsan 1,5 vecka innan vi åkte hem till dem och sa försiktigt hej till den nya familjemedlemmen för första gången. Några dagar senare träffades vi igen och jag höll den lilla bebisen för första gången. Jag var lite rädd för hur det skulle kännas och hur jag skulle reagera. Men det gick bra. Det kändes okej. Och det kändes så skönt. Jag är ju glad för deras skull, så det kändes också konstigt att reagera som jag gjorde i början. Men jag kunde inte hjälpa det. Det är sällan man kan styra sina känslor. Men nu är isen bruten och jag hoppas att jag ska kunna glädjas för dem utan att känna sorg för min egen del.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln