Ingen bebis i magen

Dagen efter det negativa graviditetstesten åkte vi ut med båten. Vi ville komma bort och bara vara vi två för en stund. Vi åkte hem först när solen var på väg ner. Dagen efter det negativa graviditetstesten åkte vi ut med båten. Vi ville komma bort och bara vara vi två för en stund. Vi åkte hem först när solen var på väg ner.

De två veckorna från att vi hade gjort en ny insättning till att vi skulle göra graviditetstestet gick rätt så bra. Den första veckan tyckte jag gick jättefort, men andra veckan var lite långsammare. Jag hade inte någon känsla alls för om vi skulle lyckas eller ej. Förra gången hade jag känt mig mer säker, men inte den här gången. Jag hade ingen känsla alls. Det spände lite i livmodern som förra gången, men jag vågade inte ta det som något gott tecken. Läkaren hade ju dessutom sagt att hormonerna kunde ge graviditetssymptom.

Den 29 maj var det dags att göra testet. Nu ville jag veta. Skulle jag gifta mig gravid eller skulle jag börja träna för att försöka tappa några kilon istället. Precis som första gången valde vi att göra det på eftermiddagen efter jobbet. Det skulle kännas så konstigt att göra det på morgonen och sedan åka till jobbet, oavsett resultat. Vi bestämde också att oavsett vad stickan visade skulle vi göra ett test till på morgonen dagen efter. Innan vi gjorde testet sa Patrik:

-  Jag älskar dig, oavsett vad det här visar, det vet du väll. Du är det bästa som hänt mig.

Men när graviditetstestet visade negativt blev min besvikelse så stor. Någon stans hade jag inbillat mig att jag inte skulle komma att reagera så mycket om det skulle bli negativt, men så fel jag hade. Jag grät. Patrik kramade om mig, försökte trösta mig. Vi stod kvar i badrummet en lång stund. Tårarna rann sakta ner för mina kinder. Jag kunde inte sluta gråta. Så många negativa resultat jag haft tidigare. Nu hade jag ytterligare ett. Och det enda jag kunde tänka var:

-  Varför är han tillsammans med mig? Tänk om det aldrig blir några barn. Han vill ju så gärna ha barn, och så har han valt att vara tillsammans med mig. Någon som inte kan leverera.

Givetvis sa han till mig att jag var dum. Att jag inte ska tänka så. Det är ju inte mitt fel. Vi har gjort allt vi kan. Den här gången ville det sig bara inte. Nästa gång kanske det går bättre.

Först sent på kvällen fick vi oss lite mat, en stund innan vi skulle gå och lägga oss. Jag var trött och mina ögon var alldeles svullna. Jag kände mig tom. Kommer jag någonsin få höra små fötter komma springandes till mamma, till mig?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln