Nytt försök med äggdonation

På väg till danmark och Köpenhamn över öresundsbron. Dagen efter skulle vi göra ett nytt försök genom den äggdonation vi gått igenom. På väg till danmark och Köpenhamn över öresundsbron. Dagen efter skulle vi göra ett nytt försök genom den äggdonation vi gått igenom.

Den 15 maj 2018 var det dags. Då skulle ett av de embryon vi hade i frysen tinas upp och sättas in. jag hade tagit de hormoner jag skulle och kliniken hade meddelat vilken dag vi skulle komma. Vi skulle vara på plats kl 11 på förmiddagen så vi bestämde oss för att åka ner till Danmark redan dagen innan. Vi ville inte riskera att hamna i bilköer som skulle göra att vi skulle bli sena.

Jag hade hoppats på att insättningen skulle ske under helgen så att vi skulle slippa ta ledigt från jobbet, men nu blev det en tisdag. Därför gick jag in till min chef och berättade att jag inte skulle vara på plats under tisdagen och varför. Det är ju inte ofta man berättar för sin arbetsgivare att man försöker skaffa barn, men jag ville vara ärlig och de viste sedan tidigare att jag försökt med IVF och att jag vill ha barn. Det var givetvis inga problem. Han önskade mig lycka till.

Väl nere i Danmark hade det redan hunnit bli kväll. Vi tog en promenad. Det var varmt ute. Det var skönt att röra lite på sig. Vi hade ju suttit still mer eller mindre hela dagen, först på jobbet och sedan i bilen. Det kändes lite speciellt att gå runt på Köpenhamns gator. Dagen efter skulle vi sätta in ett befruktat ägg, ett embryo, genom den äggdonation vi genomgått. Förta gången tog det sig, men sedan fick vi missfall. Skulle det ta sig den här gången också? Är det sista gången vi är i Köpenhamn av den här anledningen eller kommer vi att komma tillbaka? 

På morgonen efter att vi checkat ut från hotellet gick vi en liten promenad. Vi gick förbi slottet, precis som förra gången. Sedan var det dags att gå till kliniken. Vi kom in på det lilla mottagningsrummet och där fick vi veta att det första embryot de tinat upp inte längre hade någon kvalitet. Det hade inte klarat sig och därför var de tvungna att slänga det och även tina upp det sista embryot. Det såg fint ut så det var det embryot som skulle föras in i livmodern på mig.

Att det ena embryot inte klarat sig var givetvis tråkigt, men ingenting vi kände så mycket för. Vi visste att det kunde hända. Men vår lilla strategi med att ha kvar ett embryo till efter vi försökt på hemmaplan funkar ju inte längre. Insättningen av det embryo som klarat sig gick bra och bara efter en listen stund var vi klara. Vi gick och åt lunch för att sedan sätta oss i bilen och åka hemåt. Nu hade jag ett litet embryo i magen. Ett möjligt liv, en möjlig liten baby. Så fantastiskt! Det är häftigt vad man kan göra! Nu skulle det bara sätta sig också. Två veckor efter insättningen skulle vi göra ett graviditetstest.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln