Kampen för ett barn

Vår kamp för ett barn fortsätter. Vi fick missfall i december 2017, men hoppas på nya försök under 2018. Vår kamp för ett barn fortsätter. Vi fick missfall i december 2017, men hoppas på nya försök under 2018.

Ibland uppmärksammas frågan med svårigheter att få barn i tv och tidningar. Det går i perioder och plötsligt så finns det där för en stund. Ett sådant tillfälle är nu när SVT nyligen släppte en miniserie om sex avsnitt som heter ”Kampen för ett barn” Där kan man följa det före detta ishockeyspelarna Nisse Ekman och Danijela Rundqvist där de gör allt de kan för att få ban via IVF.

Jag tycker att namnet på miniserien där vi får följa Nisse och Danijela är så bra. Det är verkligen en kamp för att få barn. Och än större blir ju kampen när tiden börjar springa iväg. Då kanske man inte har tid att stå i kö hur länge som helst för att få hjälp eftersom det finns en åldersgräns.

När jag började titta på serien blev jag väldigt berörd. Jag kände igen mig i så mycket och jag blev påmind om väldigt mycket. Både tankar och känslor och saker jag varit med om. Nisse har barn sedan tidigare men inte Danijela. Man få se hur de slits mellan hopp och förtvivlan och de delar med sig av sina känslor och tankar, och i ett avsnitt säger Nisse att han ser på Danjiela att hon förändras ju mer tiden går, men att hon inte säger så mycket. Och jag känner så med dem. Vad ska man säga till slut? Hur länge ska man orka kämpa och hur många gånger ska man utsätta sig för eventuella misslyckanden. Men det är mycket hoppet som driver en. Den här gången kanske det går. Den här gången kanske det faktiskt blir ett litet barn. Tänk om jag då inte provar en gång till, då blir det ju inget barn. Men man blir trött. 
 
Jag har också hittat atikeln "3 kändismammor som fått hjälp genom surrogat, IVF och äggdonation" skriven av mama.nu där vi kan läsa om Biggest loser”-PT:n Sabina Dufberg, bloggaren Johanna Kajson och proffsboxaren Åsa Sandell, som alla fått kämpa för att bli mammor genom surrogat, IVF och äggdonation.

Det är bra att fler och fler pratar om det här, att det kan vara så svårt att få barn och vilka alternativ som finns, framför allt utöver en vanlig IVF-process. För även om vi är många som bloggar på olika håll om vår längtan efter barn och att det är svårt, så blir det ju alltid mer uppmärksammans när det är känna personer som pratar om det. Det hjälper oss på vägen. Då kanske också förståelsen och vetskapen ökar. Både vetskapen att man kan få hjälp om man inte kan få barn på naturlig väg, men också vetskapen om att man kan hjälpa andra genom att tex donera sina ägg eller spermier. Det är bara att se på Jenny, som donerat ägg under tre års tid efter att hon mött många äldre som inte fått barn fastän de velat.

Dessutom har man nu börjat titta på att göra det lagligt med både embryodonation även i Sverige. Man tittar också på att låta privata kliniker utföra IVF-behandling med donerade spermier, vilket det idag bara är de svenska universitetssjukhusen som får lov att göra. Jag har tidigare skrivit om detta i inlägget ”Embryodonation till Sverige” Kul att läsa är också att det blivit en hel del positiva reaktioner på det lagförslaget. Läs mer om det i Metro och artikeln "Positiva reaktioner på lagändring om assisterad befruktning". Låt oss bara hoppas, precis som det står i artikeln, att landstingen hänger med bättre denna gången och tillsätter de resurser som faktiskt behövs.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln