Graviditetstestet visade positivt

Vi skulle bli föräldrar! Istället för champagne skålade vi med citronlemonad Vi skulle bli föräldrar! Istället för champagne skålade vi med citronlemonad

När vi kom hem från Danmark och vår första insättning av ett embryo var det många känslor som kom fram de närmsta dagarna. Först efter två veckor skulle vi göra ett graviditetstest. Jag var lättad över att det gått så bra och att insättningen inte hade gjort ont. Glad och spänd av förväntan för hur det här skulle gå. Men samtidigt vågade vi inte hoppas för mycket.
 
De första dagarna var jag rätt säker på att det här skulle gå bra. Det skulle ta sig och vi skulle bli föräldrar. Men efter några dagar var det en annan röst i mitt huvud som sa till mig att det här gick alldeles för lätt. Från att vi tagit första kontakten med kliniken i Danmark tills att vi nu satt in ett första embryo hade gåt ganska så fort.
 
-  Vad då för lätt, sa Patrik. Det har väl inte varit lätt? Du har ju fått kämpa så länge för att komma hit. Det har väl inte gått lätt.
 
Och visst hade han rätt. Det hade ju inte varit en lätt resa. Snarare tvärt om. Men när det började närma sig dagen då vi skulle göra testet var jag helt säker på att det inte skulle vara nått, att testet skulle visa negativt. Patrik var mer positiv och pratade med magen varje kväll.
 
Cirka en vecka efter insättningen började det strama lite i livmodern. Kunde det vara ett tecken på att det tagit sig? Eller var det vara alla hormoner som gjorde att det kändes så? För hormonerna skulle jag fotsätta med. Först fram till graviditetstestet, och skulle det visa positivt så skulle jag fortsätta i ytterligare 8 veckor efter det. Lite kämpigt eftersom de hormoner som skulle tas vaginalt gjorde att man kände sig ganska ofräsch mest hela tiden. Men trots att det kändes i livmodern var jag ändå ganska säker på att vi inte skulle få något positivt besked när det väl var dags för graviditetstestet.
 
Så äntligen hade det gått två veckor sedan insättningen. Vi vågade inte ta testen på morgonen. Tänk om det skulle visa negativt, och så skulle vi åka till jobbet direkt efter. Nej det var ingen bra idé, så vi beslutade oss för att göra det på eftermiddagen när vi båda hade kommit hem.
 
Väl hemma så kom nervositeten. Vad skulle det visa? Vi gick upp till badrummet, läste ännu en gång om hur man skulle göra och framför allt vad de olika symbolerna skulle betyda när testet var klart. Jag han knappt lägga ifrån mig stickan innan det fösta strecket kom fram. Plustecknet började synas direkt där på, när Patrik kom in på toaletten. Men strecket som skulle visa att testet gått bra dröjde lite till. Vi väntade och plötsligt var det där! Vi var gravida! Jag kunde knappt tro det. För första gången någonsin hade jag ett plustecken på ett graviditetstest. Det var först svårt att ta in.
 
Vi var givetvis tvungna att fira. Men champagne var ju inte aktuellt. Patrik hittade istället en burk med lemonad i kylen. Det hällde han upp i två champagneglas och så skålade vi. Vi skulle bli föräldrar. Det innebar också att vi inte skulle gifta oss under sommaren. För det hade vi bestämt, blir det inga barn 2018 så gifter vi oss. Men vad gör det? Vi skulle ju äntligen bli föräldrar!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln