Andra försöket med IVF

I väntan på att läkaren skulle ringa planterade vi rosor i vår rabatt vid uppfarten till huset I väntan på att läkaren skulle ringa planterade vi rosor i vår rabatt vid uppfarten till huset

I september 2015 var det dags för det andra försöket med att bli gravid genom IVF. Det första försöket hade misslyckats då det inte fanns några befruktade ägg att sätta in. Nu skulle vi genomgå processen med hormonsprutor ägguttag igen. Förhoppningsvis skulle detta leda till ett befruktat och godkänt ägg att sätta in i mig.
 
Precis som första försöket så kände jag mig inte speciellt påverkad av hormonerna. Det enda var lite på slutet då jag kände mig lite svullen över magen. Att ta sprutorna gick ganska så bra och när det var dags att plocka ut äggen fanns det hela 12 stycken. Nu skulle det väl ändå fungera? Dessutom skulle sjukhuset nu hjälpa till lite på traven och putta in spermierna i äggen, och på så sätt skulle en befruktning ske.

Liksom första gången stannade jag hemma dagen efter uttaget. Jag kände mig helt enkelt mörbultad och jag hade lite ont. Dag två, när det var dags att sätta in ett av de befruktade äggen, valde jag att jobba hemifrån innan det skulle vara dags att vara på plats. Min sambo valde dock att åka in till jobbet så vi skulle mötas vid sjukhuset.

Helt ärligt så vågade jag faktiskt inte åka in till jobbet. Tänk om de skulle ringa även den här gången och säga att det inte fanns några befruktade eller godkända ägg att sätta in. Det skulle jag inte klara av att ta emot på jobbet.

Och strax innan lunch ringer telefonen. Det är ett hemligt nummer och jag känner hur det knyter sig i hela magen. Det får inte vara sjukhuset, det måste vara någon annan som ringer. Men det var sjukhuset som ringde. Sjuksköterskan berättade att det tyvärr inte fanns några godkända ägg att sätta in den här gången heller.
-          Det är tyvärr sådant här som händer och jag förstår om du blir besviken. Men det kommer att ringa en läkare till er under eftermiddagen som berättar lite mer och där ni kan ställa era frågor, sa hon.

Jag bröt ihop, sjönk ner på golvet och började gråta. varför kunde det inte gå åt rätt håll? Varför fick jag bara motgångar i frågan om barn?Jag ringde min sambo som på en gång förstod att jag inte hade några goda nyheter att komma med. Han skulle komma hem på en gång.

Men läkaren som skulle ringa, ringde aldrig på eftermiddagen. Vi gick hemma hela dagen och väntade och undrade vad de skulle säga. Jag hade en olustig känsla. Varför hade det inte blivit någonting den här gången heller? Vad skulle bli nästa steg? Under tiden vi väntade fick min sambo mig att åka med till blomsteraffären och köpa rosor till vår rabatt. Någonting var vi ju tvungna att fördriva tiden med, men jag gick nog som i ett vakuum under hela eftermiddagen. Telefonen var givetvis med hela tiden.

Dagen efter fick vi ringa upp och fråga varför de inte hade hört av som de sagt. Någonting hade hanmat mellan stolarna. Läkaren skulle ringa senare under dagen. Och det gjorde han. Det var det värsta samtalet jag fått i mitt liv. Åtta av de tolv äggen hade visserligen blivigt befruktade, men där efter hade det inte hänt någonting. Det fanns ingen celldelning i äggen. Det fanns inget embryo att sätta in. När det ser ut som det gjorde i vår situation brukar det bero på äggen och inte spermierna. Han tyckte vi istället skulle fundera på äggdonation.
 
Jag förstod på en gång att det innebar att jag inte skulle kunna bli biologisk mamma. Att de hade dömt ut mina chanser att få egna biologiska barn. När vi la på luren började mina tårar att rinna utför mina kinder. Jag andades så fort och så högt. Vilken käftsmäll. Mitt liv hade vänts upp och ner, och det hade jag fått reda på via ett telefonsamtal.

När jag hade lugnat mig lite var min första fråga till min sambo:
-  Älskar du mig fortfarande?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln