Fertilitetsutredning

Februari 2015 och fertilitetsutredningen är avslutad sedan ett litet tag tillbaka. Vi stod nu i kö för att få hjälp med IVF. Februari 2015 och fertilitetsutredningen är avslutad sedan ett litet tag tillbaka. Vi stod nu i kö för att få hjälp med IVF.

Hösten 2014, efter cirka ett år av försök till att bli gravid bokade vi tid för en fertilitetsutredning. Vi gick till en privatklinik så väntetiden var inte några problem. Vi fick träffa en läkare och vi tog en massa blodprover. Min partner fick givetvis lämna ett spermaprov och en gynundersökning gjordes på mig. Jag fick även komma tillbaka för att göra en spoling av äggledarna. Det gör man för att se att det sitter något i vägen för äggen så de kan komma fram till livmodern vid ägglossning.

Inför besöket för att spola äggledarna sa min läkare sa till mig på en gång att inte googla på spolning av äggledare. Jag skulle bara hitta en massa inlägg om hur ont det skulle göra. Men det skulle inte göra ont, inte om man gör rätt som han sa. Jag lydde hans råd och sökte inte någon information om det. Och mycket rktigt, det gjorde inte ont. Vilken lättnad!
 
Resultatet av utredningen gav ingenting. Man hittade inga fel på oss. Jag hade till och med fler ägg än vad läkarna hade räknat med. Det måste ju vara positivt tänkte jag. Vi var ett av många par som var ofrivilligt barnlösa där det inte finns någon förklaring till varför. Jag blev frustrerad. ”Om det nu inte är något fel, varför tar det sig inte då?” undrade jag. Min partner tog det på ett helt annat sätt. ”Tänk vad bra! Det är inget fel på oss, det är ju jättebra!” sa han.

Visst hade han rätt. Det var ju jättebra att man inte hittade några fel på oss. Men om man hade gjort det så hade det ju förklarat varför det inte hade blivit några barn. Nu blev det inga barn och man visste inte varför. Det var nästan jobbigare tyckte jag.

Efter utredningen så skickades en remiss och vi sattes i kö för IVF på Sahlgrenska. Efter några veckor fick vi hem en bekräftelse på att de tagit emot vår remiss och de skulle höra av sig när det blev vår tur. Nu var det bara att vänta. Vi kunde göra så mycket mer just nu.

Min stress över att inte få barn hade lagt sig. Vi var på gång och vi hade gjort det vi kunde. Jag tyckte inte längre att det var lika jobbigt att träffa mina vänner i grupp där alla andra hade barn. Jag skulle ju snart få hjälp och då skulle jag nog också få ett barn tillslut.

Kötiden för IVF var under den här tiden ca ett år. Men efter att jag ringt till Sahlgrenska och satt upp mig på en återbudslista fick vi komma dit efter bara ca sex månaders väntetid. Nu äntligen började saker och ting hända och det skulle bli till fördel för oss kände jag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln