Alla andra

Sommaren 2012 och jag ser hur alla andra runt omkring mig bildar familj men inte jag. Sommaren 2012 och jag ser hur alla andra runt omkring mig bildar familj men inte jag.
När jag var liten och önskade någonting kunde jag ibland säga till mina föräldrar att ”alla andra” har en sådan. När min mamma då frågade mig vilka alla andra var så kunde jag, om jag hade tur, räkna upp två eller tre namn. Men det kändes ju som att alla andra hade det eftersom det ofta var de jag umgicks med som hade det som just då stod på min önskelista.

När man sedan blir äldre så kanske just tänket ”Alla Andra” försvinner lite, eller så byter det bara skepnad. För mig finnas det kvar och handlar om barn och giftemål. Alla andra skaffar ju barn, alla andra gifter sig, så varför kan inte vi gör det? Och den här gången kan jag räkna upp fler namn än tre.

När mina vänner började skaffa barn kände jag att tiden gick så fort. Vi blir inte yngre. Varför börjar inte vi också att försöka? Men det fanns annat som var viktigare och som hade fokuset hos den jag levde med. Hela tiden fanns det någonting som gjorde att det sköts på framtiden. Var det inte jobbet så var det att vi skulle bo i hus.

Jag försökte många gånger säga att det troligtvis inte skulle ta sig på första försöket, och när det väl skulle ta sig så är det ju dessutom nio månader till innan barnet kommer. Det kanske rent av skulle ta minst 1,5 år innan vi hade ett barn i vår famn. Mycket hinner hända på den tiden.

Då många i min omgivning fick barn ungefär samtidigt så blev det också ofta så att alla samtal handlade om det. Framför allt om vi var flera stycken som träffades samtidigt. Då hände det många gånger att jag var den enda som inte hade barn. Det gjorde att jag ofta kände att träffarna blev som en andra mammagrupp för dem, och att jag var oerhört felplacerad.

Jag kände mig oerhört stressad av situationen och jag mådde ganska dåligt. Jag kände hur månader och år bara flög iväg medans alla andra runt om kring mig bildade familj och fick det liv som jag också ville ha. När skulle det bli min tur?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie » 23 maj:  ”❤️”

  • Alexandra » 23 maj:  ”❤️ ❤️ ❤️”

  • Jenni » 23 maj:  ”Tänker på er ❤”

  • Maria » 23 maj:  ”❤ En stor kram”

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

Bloggarkiv

Etikettmoln