Mina föräldrar skiljer sig

Mamma och pappa år 2007 Mamma och pappa år 2007

Mina älskade föräldrar, min trygghet och mitt stöd. Plötsligt skulle de inte längre bo under samma tak. Plötsligt skulle jularna bli annorlunda och plötsligt skulle jag behöva åka till två olika adresser för att möta dem. Idag har jag mer förståelse för det som hände och kan se det ur andra perspektiv. Jag kan till och med se att båda två kanske har fått det bättre på olika sätt efter det som hände.

På något sätt hade jag kanske förstått att deras äktenskap inte var på topp, men det är så svårt att tänka sig att ens föräldrar ska skilja sig. Och har man passerat en viss ålder så hänger man väl ihop hela livet, eller? Så tänkte i alla fall jag.

Även om man inte längre bor hemma så är det jobbigt när ens föräldrar går isär. Det hem man känner så väl till förändras och i början hade jag svårt att acceptera det hela vägen. Det var nära att jag inte hjälpte min mamma att flytta och när min pappa kort där efter träffade en ny kvinna så tyckte jag att det gick alldeles för fort. Jag sa till och med ”pappa och hans tant” ett tag för att hålla det på avstånd. Men idag har jag accepterat det och tycker att min pappas nya livskamrat är en fantastisk kvinna och en bra partner till min pappa.

Men det som kom upp i mitt huvud samtidigt som skilsmässan mellan mina föräldrar var ett var att nu skulle mina blivande barn inte få umgås med mormor och morfar samtidigt. De skulle inte få uppleva samma saker som min systers barn hade fått göra. Åka båt med mormor och morfar, sova hos mormor och morfar och de skulle inte få åka på äventyr till djurparken eller till Danmark över dagen med mormor och morfar. Jag tyckte det var jättejobbigt och det var en stor sorg för mig under denna period.

Etiketter: livet förändras

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Krig:  ”Har inga ord för hur detta måste kännas för er. ❤”

  • Josefin » Första insättingen i Ryssland:  ”Hej, Jag har läst om och om igen om er vistelse i Ryssland, jag känner med er. ..”

  • Camilla » Så nära men så långt bort:  ”Vill bara skicka en stor kram, vilka fruktansvärda saker ni tvingas igenom! Hopp..”

  • Alexandra » Missfall igen:  ”Jag är så ledsen för er skull Det är så jäkla tungt och orättvist. Bra att ni ha..”

  • Marie » Kampen med att få ut det:  ”Jag är så ledsen för er skull. Jag trodde o hoppades så innerligt att det skulle..”

Bloggarkiv

Etikettmoln